Calderwood

C20th house update, extension and alteration

Project
Information

Location: Bathwick, Bath

Client: Private

Status: Completed 2012

Key Materials: Western Red Cedar, White brick, Blue engineering brick

This detached house was originally constructed in 1965 and is located on a suburban street close to the centre of Bath. The clients bought the property with the desire to upgrade and extend the accommodation to suit their growing family. The new alterations have a minimal impact on the front of the house, instead providing a dramatic transformation of the living spaces at the rear and improving their connection to the garden. This has been achieved by extending outwards and to the side which, with the removal of the existing external and internal walls at ground level, creates a generous open plan living space. An additional bedroom at first floor was also provided and the rest of the house was refurbished to a provide a thoroughly modern and more energy efficient living environment.

Scrapbook

Project Information.

This detached house was originally constructed in 1965 and is located on a suburban street close to the centre of Bath. The clients bought the property with the desire to upgrade and extend the accommodation to suit their growing family. The new alterations have a minimal impact on the front of the house, instead providing a dramatic transformation of the living spaces at the rear and improving their connection to the garden. This has been achieved by extending outwards and to the side which, with the removal of the existing external and internal walls at ground level, creates a generous open plan living space. An additional bedroom at first floor was also provided and the rest of the house was refurbished to a provide a thoroughly modern and more energy efficient living environment.