Individual

Greenways - New House - September 2018

Greenways is new single storey house, sited in the large rear garden of an early C20th house in Combe Down, Bath. It is organised in two wings. These are arranged to create a semi enclosed south facing garden to the rear. Habitable rooms face into the garden avoiding overlooking neighbours. The external walls are faced with split faced, long format concrete bricks. These reflect the rectilinear character of the building as a whole.

Individual

Withycombe - New House - September 2018

Drone footage of building envelope taking shape. Located in an enviable position with panoramic views to the south, this family house has been radically re-imagined and altered to make the most of its situation, utilising cedar cladding and large areas of glass which bring the landscape into the house.

Individual

Park Cottage - New House

On site progress, installing the Zollinger roof. This new family home is a replacement dwelling in the Greenbelt, replacing an unremarkable series of existing buildings which occupied a prominent corner in the village Conservation area. The lamella or ‘Zollinger’ roof is a vaulted roof made up of simple, single, standard timber segments prefabricated in a grid as a way to span large spaces. Once complete the rhomboid pattern, oak structure will be left exposed and on view from the main living space of the house below, adding character and materiality to the room.

Individual

The School House - Converted School House - Fly Through

A fly over the recently completed project. Originally converted in 2000, Designscape proposed the radical alteration and extension of this Victorian school house to better suit the needs of its new owners. This included a full length roof dormer in patinated zinc and ashlar faced kitchen extension.

Individual

Chilliswood - New Build

A fly over the recently completed project. Originally converted in 2000, Designscape proposed the radical alteration and extension of this Victorian school house to better suit the needs of its new owners. This included a full length roof dormer in patinated zinc and ashlar faced kitchen extension.

Individual

Madam's Paddock - New Build

Fly-through visualisation of the approved planning design. Located in the Green-belt within the village of Chew Magna, planning approval for this replacement dwelling was won at appeal. The radial layout, with its centre point defined by a large oak tree on the site boundary allows different parts of the house to relate specifically to various character areas of the garden: The house is lifted out of the ground on the masonry radial walls, allowing floodwater to flow beneath the house and keeping the ground floor clear of the predicted flood levels.

Organisation

Exactaform Cutting Tools Ltd are a family owned engineering business, specialising in diamond tipped cutting tools, used internationally, for a wide range of applications including the aerospace and automotive industries. Designscape developed the design of the building from concept, through technical detail, tender and construction to completion in September 2017.

Individual

Park Grounds Waste-to-Energy - Workplace

Construction of new waste to energy and recycling building begins, September 2018. To be constructed upon an existing landfill site, the new waste to energy and recycling building will produce energy through its combustion plant which feeds back into the grid. Work on the 300m long building starts with construction of the in-situ concrete podium. This building forms one part of a wider masterplan of the site to harness and re-use energy embodied within waste.

Individual

Freshford School - Education

The popular Freshford primary school is located in the village on a restricted site. Additional teaching and support space is required to allow the school to meet the needs of its community. Designscape have designed new accommodation around an enclosed courtyard which provides a covered connection to the existing school building.

Individual

Hillcrest - Housing Development

Fly-through visualisation of the approved planning design. Hillcrest is a development of four detached and two semi-detached houses in a woodland setting arranged around a central ‘clearing’. The houses feature traditional local materials of rubble stone and cedar timber with zinc cladding and large aluminium windows to create new, modern homes that connect the landscape with the interior and sit comfortably within their setting.

Individual

What makes Designscape different?

Individual

Field of interest

Individual

How we work

Individual

Who we work with

Individual

Do we just design buildings?

Project Information.