WINDRUSH COTTAGE

This contemporary extension is located to the rear of a quintessential ‘Cotswold’ cottage in a small hamlet on the outskirts of Kemble. The brief called for additional space for the client and their four children. Incorporating the footings of a smaller extension on the same site, the new accommodation comprises a family room, wc and new entrance on the ground floor and two bedrooms and family bathroom on the first floor. A feature glass and timber staircase sits in a glazed transition space between the new extension and original cottage. Designed in accordance with the principles of the Cotswold Design Guide, the horizontal timber boarding render and metal framed windows echo the surrounding agricultural structures.

Location: Kemble, Cotswolds

Client: Private

Status: Completed 2013

Similar Projects

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • White Houzz Icon
  • YouTube