CEDAR HOUSE

The client had purchased a dilapidated 1950s house in a residential street in Bristol, and wanted to transform it into a modern, bright and low energy family home. After discussions about the merits of retaining all, part or none of the existing accommodation, it was decided to leave the front part of the house in tact with a new extension to the rear. The retained section was renovated and included a new slate roof, metal windows and was overclad with insulating render to improve the thermal performance. The rear of the house took on a softer character using western red cedar cladding and contained the new heart of the house; a double height dining space with direct access into the kitchen and a new staircase leading to a first floor gallery. 

Location: Westbury Park, Bristol

Client: Private

Status: Completed 2010

 

Similar Projects

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • White Houzz Icon
  • YouTube