SCIENCE FORMALDEHYDE STUDIO

Constructed for Damien Hirst in addition to the principal Science gallery and production space, a smaller independent formaldehyde studio has been built. The formaldehyde studio requires unique accommodation and dedicated services, including specialist ventilation equipment to filter out the formaldehyde fumes. As well as large-scale freezer storage, specialist cranage equipment has been incorporated for handling large and delicate art works. The steel frame structure is clad with white glazed bricks and small mortar joints to create a sculptural monolithic appearance.

In association with MRJ Rundell + Associates 

Location: Stroud, Gloucestershire

Client: Damien Hirst

Status: Completed 2012

"The technical virtuosity of the brickwork was spectacular" 

Judges Brick Awards 2012

Similar Projects

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • White Houzz Icon
  • YouTube