ARTIST'S STUDIO

To the rear of the new Twinneys house is a private artist’s studio and gallery built into the hillside above Larkhall. The green roof is planted with wild flowers to blend into the surrounding landscape with a linear rooflight being the only indication of the space below. Inside, large sliding glass windows flood the internal areas with natural daylight and open out onto a private sculpture courtyard. Exposed bush hammered concrete complements the dry stone walling to the separate entrance. The studio is designed to operate independently from the main house with its own washing and cleaning facilities, affording the opportunity for other artists to work there.

Location: Charlecombe, Bath

Client: Val Hepplewhite

Status: Completed 2009

Similar Projects

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • White Houzz Icon
  • YouTube