Twitter Icon Facebook Icon Pinterest Icon LinkedIn Icon Instagram Icon Houzz Icon

Chilliswood 

This new four-bedroom house is located on the footprint of the existing 1980s dwelling it replaces. Located in the Greenbelt and offering panoramic views across the Limpley Stoke valley, the house is designed as two simple interconnecting volumes that make use of the site topography. The split-level accommodation places the open plan living space at its heart with a connection to the garden, and the more private master and guest bedrooms above and children’s rooms at the top. Featuring an internal heat recovery system, it will be constructed using a masonry plinth and heavily insulated timber frame (clad with horizontal and vertical cedar boarding) to achieve an sympathetic, economic and sustainable solution.
West of England LABC Awards 2016 - Shortlisted
Location:    Freshford, Wiltshire
Client: Private
Status: Completed 2015